El GDG Lleida es el Grupo de Desarrolladores oficial de Google en Lleida.

P.E.R.A. Podcast Episodi 1: "7 minuts de terror" Missió Perseverance a Mart

| domingo, 14 de febrero de 2021

Podcast final versió vídeo editada amb més continguts, i versió en podcast d audi sols al seu podcatcher preferit o aquí mateix.

Podcast d'audi :

 





 (Nota de Premsa oficial al peu del post)






L'equip del podcast de P.E.R.A. fa la retransmissió en directe y comentada de l'aterratge de la missió de la NASA que porta el rover Perseverance i el drone Ingenuity a Mart.






Participarán en la retransmissió en directe el proper dijous 18 de febrer desde les 20:45:

- Narciso Quintana, de Narcisound
Narciso ha composat la música de inspiració espaial pel podcast de P.E.R.A.
Ens explicarà una mica com ha estat el procés i la seva experiència.

- Quim Solé, membre de P.E.R:A., INS Torrevicens
Que ens recordarà les dades bàsiques de la missió, com va anar el llençament, com ha anat la travessa, i també les altres missions que han aprofitat aquesta finestra de llençament amb Mart.

- Anna Miró i Ares Tartera, de WTM Lleida / INS Torrevicens
Que ens comentarán els anomenats "7 minuts de terror" amb les fases EDL: Entry, Descent and Landing, o entrada, descens i aterratge.

- Ainhoa Maestro i Ferran Delgado, membre de P.E.R:A., Estudiants d'Enginyeria Mecànica a la UPC
Que ens comentarán sobre els dos enginys: el rover Perseverance i el drone Ingenuity

Amb la col.laboració d'altres comentaristes de Ponent Aerospace
i sota la direcció i realització d'Andreu Ibàñez.




Nota de Premsa oficial:

Retransmissió en directe del grup P.E.R.A. de l’aterratge a Mart de la missió de la NASA


Experts i estudiants de Lleida explicaran el procés que farà la sonda per deixar un vehicle i un dron al planeta roig

Dijous, a partir de les 20.45 hores, al canal de Youtube del col·lectiu aerospacial vinculat als Laboratoris TIC del Parc Científic


Lleida, 16 de febrer de 2021. El grup Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A.) vinculat als Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) retransmetrà en directe l’aterratge de la missió de la NASA a Mart, que pretén deixar en aquest planeta un vehicle i un dron per investigar-lo i analitzar la possibilitat que hagués pogut tenir vida microbiana.

Aquest serà el primer capítol del nou podcast mensual que ha posat en marxa el grup aerospacial lleidatà, després de la presentació d’aquest canal el passat mes de gener. El podcast es titula “7 minuts de terror”, que és com la NASA a batejat el complex procés que portarà a la sonda a reduir la velocitat de 19.500 km/h a només 3 km/h en aquest curt període de temps i poder deixar en un cràter del planeta roig el rover Perseverance i, per primera vegada, enlairar des d’aquest vehicle el dron Ingenuity.

Estudiants i experts vinculats a P.E.R.A. participaran en aquesta iniciativa en directe el proper dijous, dia 18 de febrer, a partir de les 20.45 hores i que es podrà seguir mitjançant Youtube (adreça a www.ponentaerospace.com)


La retransmissió comptarà amb els següents comentaristes:

- Quim Solé, membre de P.E.R.A., INS Torrevicens
Que recordarà les dades bàsiques de la missió, com va anar el llençament, com ha anat la travessa i també les altres missions que han aprofitat aquesta finestra de llençament cap a Mart.

- Anna Miró i Ares Tartera, de WTM Lleida / INS Torrevicens
Que comentaran els anomenats "7 minuts de terror" amb les fases EDL: Entry, Descent and Landing (entrada, descens i aterratge).

- Ainhoa Maestro i Ferran Delgado, membre de P.E.R.A., Estudiants d'Enginyeria Mecànica a la UPC
Que explicaran les característiques dels dos enginys: el rover Perseverance i el drone Ingenuity

El podcast comptarà amb la col.laboració d'altres comentaristes de Ponent Aerospace i la direció i realització anirà a càrrec d'Andreu Ibàñez.

Val a dir que també s‘aprofita l’esdeveniment per presentar la composició musical d’inspiració espacial de Narciso Quintana, de Narcisound, i que s’utilitzarà a partir d’ara als podcasts del grup P.E.R.A.