El GDG Lleida es el Grupo de Desarrolladores oficial de Google en Lleida.

Nota de prensa de La Paeria, Ajuntament de Lleida, sobre el #devfest #lleida 2014 #gdg #event

| sábado, 27 de septiembre de 2014
27/9/2014
nota de premsa
Festes de la Tardor tecnològiques al Parc Científic de Lleida

PARC CIENTÍFIC
El parc de Gardeny, escenari del DevFest, una marató tecnològica
El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha acollit avui el Devfest, una marató tecnològica patrocinada per Google a traves del GDG (Google Developers Group) de Lleida. El GDG està format per un grup de tècnics patrocinats per aquesta multinacional per tal de desenvolupar aplicacions i iniciatives tecnològiques. Hi ha una dotzena de GDG’s a Espanya i estan distribuïts arreu del món. Un dels grups més actius és el GDG de Lleida, ubicat a Gardeny.
Prop de 100 participants arribats de tot l’Estat i altres, a través de videoconferència o hangouts, han pres part en les diverses propostes d’aquesta festa de les tecnologies.
S’ha realitzat una Hackathon – concurs de programació d’App’s (aplicacions per a mòbils) basades en les Dades Obertes de la Paeria, (Open Data). Es tracta de les dades de la ciutat que l’Ajuntament de Lleida fa públiques i posa al lliure servei de desenvolupadors perquè creïn aplicacions que facilitin usos i serveis i contribueixin a aprofundir en la Smart City o ciutat intel•ligent. Especialment en aquesta edició, s’ha tractat el tema de l'accessibilitat. Les millors aplicacions tindran premis en metàl•lic de 1.000, 500 i 250 euros.
Les aplicacions també utilitzen la tecnologia FI-Ware, aplicacions que interconnecten dispositius en entorns distribuïts (Cloud Computing). Amb aquests, des del mòbil es pot controlar qualsevol dispositiu electrònic, domèstic, mèdic, de seguretat, aplicacions de comerç, traçabilitat etc. FI-Ware esta finançat per la Unió Europea.
També s’han fet demostracions de Wearables, els dispositius tecnològics que les persones poden portar, formant part de la roba o complements. L’exemple més conegut són les aplicacions per a les Google Glass, les ulleres amb pantalla de Google. Però també hi ha altres dispositius com roba per nadons que canvia de color amb la febre, polseres i dispositius vinculats amb la salut, implants per la vista o la oïda, etc.
El Devfest de Lleida s’ha enfocat molt a la accessibilitat, creant el concepte de #chaireable, liderat per Juanjo Bilbao, (Juanjo 4x4) https://twitter.com/juanjo4x4, que hi ha participat per videoconferència. Bilbao és un tecnòleg que es mou en cadira de rodes, equipament al qual s’està incorporant gran quantitat de tecnologia ( www.openwheelchair.com) fins al punt de, en el futur, poder-les imprimir amb impressores 3D.
Tots aquests dispositius interconnectats formen un nou model o tecnologia que obre nous horitzons a les persones, a la societat i nous models de negoci, conformant l’Internet del futur.
La festa s’ha desenvolupat en un magnífic ambient. S’hi pot recollir informació addicional a la xarxa en el web del GDG Lleida http://www.gdglleida.com/